FAQ items aan het laden...

Wat is doet voor een proef?

Naast de inspectie van uw rookkanaal met een camera, kan u ook een lekdichtheidsproef laten uitvoeren in uw rookkanaal. Hierbij kunnen we goed bekijken of het kanaal lek is, we maken hierbij gebruik van speciale rookpatronen of een complete rookmachine.

Het kanaal wordt hierbij volgezet met rook, de bovenkant van het rookkanaal wordt afgesloten, zodat de rook in het kanaal blijft. Als er mogelijk een lek in het kanaal zit moet de rook ergens de woning in komen, dit komt meestal voor op de verdiepingen of de zolder.

Lekdichtheid inspectie?

U kunt uw schoorsteen ook laten controleren door middel van een lekdichtheidsproef. We zetten het rookkanaal vol met rook, door de bovenkant van het rookkanaal af te sluiten. Op die manier blijft de rook in het kanaal. Als er ergens een lek zit, moet de rook naar buiten komen. Dit zie je meestal op de bovenliggende verdiepingen.

WIJ ONTZORGEN U

Vakmanschap en kwaliteit

Het schoorsteenvegen van uw rookkanaal is belangrijk voor uw veiligheid, laat daarom jaarlijks uw schoorsteenveger langs komen om uw rookkanaal te vegen.

Vrijbijvende offerte aanvragen

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen, voor het vegen van uw schoorsteen, schoonmaken van de mechanische ventilatie, vervangen van het rookkanaal met een rvs binnenvoering, camera inspectie van uw rookkanaal, metselwerk en reparatie op het dak of schoorsteen.