FAQ items aan het laden...

Renovatie rookkanaal?

Rookkanalen, in woningen die gebouwd zijn voor 1975,  zijn over het algemeen uit steen opgetrokken. Door bijtende rookgassen, schoorsteenbrand of gewoon ouderdom kunnen stenen rookkanalen gaan lekken. Stank of zelfs rook kan via kieren de woning betreden. Indien 1 van deze problemen wordt geconstateerd is het van belang dat zo snel mogelijk te verhelpen om gevaarlijke situaties te voorkomen Hiervoor staat een prima oplossing in de vorm van een RVS flexibele voering. Afhankelijk van uw huidige rookkanaal kunnen wij flexibele RVS voeringen aanbrengen. Een flexibele RVS voering is bestand tegen zeer hoge temperaturen en is 100% gas en waterdicht.

RVS flexibele binnenvoeringen

De voering wordt in het rookkanaal aangebracht van uw huidige schoorsteen en aangesloten op haard of kachel. Bij flexibele binnenkanalen kan de loze ruimte tussen het nieuwe rookkanaal en het huidige rookkanaal worden afgestort met brandvrije korrels.

RVS Dubbelwandig rookkanaal

Als er geen bestaand rookkanaal aanwezig is in een woning, is het mogelijk om er een dubbelwandig RVS rookkanaal in aan te brengen te gebruiken voor een houtkachel of eventueel een openhaard of pelletkachel.

Renovatie van uw rookkanaal

Graag zijn wij U van dienst wanneer Uw schoorsteenkanaal om bepaalde redenen niet veilig is om op te stoken en u toch gebruik wilt maken  van uw kachel of haard. De Wijkers schoorsteenveegbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van nieuwe rookkanalen. Zie voor meer voorbeelden ons fotoalbum.

WIJ ONTZORGEN U

Vakmanschap en kwaliteit

Het schoorsteenvegen van uw rookkanaal is belangrijk voor uw veiligheid, laat daarom jaarlijks uw schoorsteenveger langs komen om uw rookkanaal te vegen.

Vrijbijvende offerte aanvragen

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen, voor het vegen van uw schoorsteen, schoonmaken van de mechanische ventilatie, vervangen van het rookkanaal met een rvs binnenvoering, camera inspectie van uw rookkanaal, metselwerk en reparatie op het dak of schoorsteen.